به پایگاه اطلاع رسانی و خدمات الکترونیک موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد خوش آمدید
مدیرعامل شرکت دخانیات ایران در بازدید از کارخانه سقز:
مدیرعامل شرکت دخانیات ایران در بازدید از کارخانه سقز، تأکید کرد: مدل ما برای استفاده از ظرفیتهای خالی شرکت، جذب سرمایه است؛ ما امروز منابع مازادی برای سرمایهگذاری نداریم، ولی از سرمایهگذاری استقبال میکنیم.
به گزارش روابط عمومی صندوق بازنشستگی فولاد به نقل از مدیریت ارتباطات و امور بینالملل شرکت دخانیات ایران، فرداد امیراسکندری، مدیرعامل شرکت دخانیات، شنبه 11 اسفند، به همراه عزلتیمقدم، عضو هیئتمدیره و فرشید آئینی، معاون تولید با حضور در استان کردستان، از کارخانه سقز بازدید کرد.
امیراسکندری در جریان این بازدید در نشستی که محسن بیگلری، نمانیده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی، ضیاءالدین نعمانی، فرماندار ویژه این شهرستان و عیسی کرمی، مدیر مجتمع دخانیات کردستان نیز حضور داشتند، در سخنانی به وضعیت امروز و شرایط سخت شرکت از جمله؛ بدهیهای مالیاتی، مشکلات تأمین مواد اولیه، مسدودی حسابها، فرایند تخصیص ارز و ترخیص کالا از گمرکات و ... اشاره کرد و گفت: به دلیل نحوه واگذاری، از سال 91 این شرکت در مسیر سراشیبی قرار گرفت و سهم بازار خود را از دست داد. در این مدت متأسفانه ارزش برند ما به عنوان یک دارایی پنهان از دست رفته است.
وی افزود: شرکتهای خارجی به اعتبار شرکت دخانیات ایران در داخل کشور حضور یافته و مجوز گرفته بودند، اما بعد از سال 91 به آنها اجازه تولید مستقل داده شد، در حالی که نیمی از درآمد ما از محل تولید مشارکتی بود و بخش زیادی از نیروی انسانی ما نیز به دلیل فعالیت در خطوط تولید مشترک، جذب شده بودند.
مدیرعامل شرکت دخانیات ایران با بیان اینکه از محل این درآمد میتوانستیم داراییهای جدیدی خلق کرده و خطوط تولید جدید را راهاندازی کنیم، اظهار کرد: با وجود اینکه واگذاری با این هدف شکل گرفت که ما وارد بازار رقابتی شده و در قالب قانون تجارت اداره شویم، ولی مجدد دیوان رأی داد که این شرکت دولتی است و در این بازار پیچیده رقابتی، ما درگیر قوانین و مقررات دولتی هستیم.
نایب رئیس هیئتمدیره شرکت دخانیات در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: امروز دغدغه اصلی ما حفظ و صیانت از اموال و داراییهای موجود و پرداخت حقوق و مزایای کارکنان است. متأسفانه با این وجود بخشی از اموال و داراییهای اصلی ما در حال از بین رفتن است، اما اولویت ما توجه به معیشت کارکنان، پرداخت حقوق و مزایا و انجام تعهداتمان به کشاورزان است که خوشبختانه بخشی از بدهیها پرداخت شده و امیدواریم تا پایان سال بخش قابل توجهی از تعهدات خود به کشاورزان سراسر کشور را انجام دهیم.
امیراسکندری اضافه کرد: با وجود همه مشکلات، مواد اولیه از گمرک در حال ترخیص است و اخیراً توانستیم 11 میلیون دلار تخصیص ارز بگیریم که باید تا پایان سال و قبل از پایان مهلت آن را جذب کنیم. همکاران ما در بخش فروش نیز تلاش دارند که برنامههای جدیدی در بازار و نظام توزیع را دنبال کنند.
مدیرعامل شرکت دخانیات ایران در ادامه تأکید کرد: مدل ما برای استفاده از ظرفیتهای خالی شرکت، جذب سرمایه است؛ ما امروز منابع مازادی برای سرمایهگذاری نداریم، ولی از سرمایهگذاری استقبال میکنیم و به زودی اسناد مربوط به فراخوان برای تولید مشترک در سقز، خوی و دیگر استانها را آماده میکنیم؛ برنامه ما استفاده بهینه از داراییها و اموال شرکت است.
وی تصریح کرد: ما به دنبال استفاده از روشهای نوین تأمین مالی از جمله اوراق، صکوک و ... هستیم، که البته برنامهای میانمدت و بلندمدت است.
امیراسکندری با بیان اینکه شرکت دخانیات یک سرمایه ملی و یک بنگاه اقتصادی بزرگ است، اظهار کرد: این شرکت در کنار معدود شرکتهای بزرگ، نه تنها یک بنگاه اقتصادی که یک نهاد توسعهای بودهاند که وظیفه ما صیانت از آنهاست.
مدیرعامل شرکت دخانیات ایران در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: صنعت دخانیات علیرغم قدمت 90 ساله، گویی در سال 91 متولد شده است. ما در فضای جدید کسب و کار و رقابت، خلأ قانونی داریم و متأسفانه در طی یک دهه گذشته این صنعت بر محوریت سلامت مدیریت شده است. ما معتقدیم که این صنعت نیازمند سندی جامع است که در آن مباحثی از جمله؛ اشتغال، درآمدهای مالیاتی، کشاورزی، قاچاق و سلامت دیده شود.
وی به مالیاتهای سنگینی که بر صنعت دخانیات در برنامه توسعه و بودجههای سنواتی وضع شده اشاره کرد و یادآور شد: تقابل سلامت و صنعت دخانیات، به افزایش قاچاق منجر میشود و مالیاتهای سنگین به نفع قاچاقچیان است و در بازار رقابتی توازن به نفع آنها رخ داده است.
امیراسکندری در پایان با بیان اینکه در حال تهیه سند جامع صنعت دخانیات هستیم، گریزی هم به حوزه کشاورزی زد و گفت: تقریباً 90 سال دخانیات ایران متولی حوزه کشاورزی این صنعت بوده و در وزارت جهاد کشاورزی اساساً دپارتمانی برای توتون و تنباکو وجود ندارد. شرکت دخانیات امروز همچنان وظایف حاکمیتی در حوزه کشاورزی را انجام میدهد که انتظار داریم این وزارتخانه در حوزههای تحقیقات، تولید بذر و کاشت و برداشت مسئولیت بپذیرد.
بنابراین گزارش در ابتدای این نشست، عیسی کرمی، مدیر مجتمع دخانیات کردستان ضمن خیرمقدم، گزارشی از روند ساخت سالن کارخانه سیگارتسازی سقز که امروز نزدیک به 16 درصد پیشرفت داشته، ارائه و تأکید کرد که سقز بهترین مکان برای تولید محصول برای صادرات است.
محسن بیگلری، نمانیده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی در سخنانی با بیان اینکه دخانیات زمانی کلید توسعه کردستان بوده، اظهار کرد: اگر کارخانه به موقع راهاندازی شده بود، امروز تعداد زیادی از جوانان این شهرستان در آن مشغول کار بودند.
وی با تشکر از مدیرعامل شرکت دخانیات به دلیل سفر به این استان و بازدید از سقز، یادآور شد: مطمئن هستیم با توانمندی تیم جدید مدیریتی، شاهد رشد دوباره این شرکت و راهاندازی کارخانه سقز، خواهیم بود. از طریق جذب بخش خصوصی میتوان کارهای بزرگی انجام داد.
نعمانی، فرماندار ویژه شهرستان سقز نیز در سخنانی ضمن تأکید بر بررسی علل عدم پیشرفت پروژه دخانیات سقز، بررسی مجدد طرح توجیهی و ادامه کار عمرانی مجتمع را خواستار شد.
پایــگاه اطلاع رســـانی و خـــدمات الکترونیک موســــــــسه صـــــــندوق حمایت فـوکه به صورت نسخه وب و موبایل می توانید مشاهده کنـید
بازدید مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد از شرکت زغالسنگ البرز شرقی